Последната грешка на Нешка. Къде сгреши Нешка Робева ще разберете от самата нея.

В интервю за bTV Radio най-успешният треньор в историята на българската художествена гимнастика - Нешка Робева, коментира изказването на спортния министър в оставка Красен Кралев, че тя трябва да се научи да се подчинява. 

Кралев за скандала в гимнастиката: Робева трябва да се научи да се подчинява на федерацията (ВИДЕО)Според спортния министър в оставка конфликтът е възникнал заради начина на подготовка на Невяна Владинова

"Направо съм изумена. За първи път чувам. Никога не съм командвала. Както и да изглеждам в очите на хората - ние имахме изключителен екип. Тъй като господин Кралев явно е много компетентен като министър може би трябва да знае и да погледне колко шампионки е имало извън националния отбор. Има си статистики, нека да влезе да провери"

"Министърът изглежда не знае какво всъщност означава централизирана подготовка. Това не е местонахождение, а е компетентни кадри, преди всичко екип."

"На този министър искам да му кажа, че още не се е родил човекът, федерацията или който и да е, който ще накара Нешка Робева да се подчинява на глупости."

"През 1987 г. бях уволнена от Милко Балев, сатрапа в БКП. Тогава той каза, че Нешка Робева трябва да се научи да се подчинява. Същите думи, като тези на този негов наследник. Ставаше въпрос тогава, че имахме регламент и не можех да си представя, че Анелия Раленкова, която беше завоювала правото си да участва, няма да го направи, защото така е наредено. Възпротивих се и бях наказана. Спаси ме... тогавашният министър на спорта. Дадоха ми изпитателен срок да докажа, че мога да бъда треньор. На следващата година дублирахме златните си медали, а 1971-а година Раленкова стана абсолютен световен шампион, след това и абсолютен европейски."

2111239692.png
 

"Нека Кралев първо навлезе малко в историята на спорта, като "най-успешен" министър. Защото ние по-слабо представяне на олимпийски игри не сме имали... Съжалявам, че съм остра, но той трябва да се научи да говори. Може да каже "трябва да се съобразява", "трябва да приема", но не и да обяснява, че "трябва да се подчинявам". Как така ще се подчинявам?! Явно сме се върнали към едни други времена, но дори и тогава имаше хора, които да кажат "Не, ще я запазим като треньор."