Кръстовището на Орлов мост за втора поредна сутрин осъмна блокирано с дузина палатки и шатри, разпънати от протестиращи, които казват, че ще останат там, докато правителството на Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставки. Втори палатков лагер има и на бул. "Цар Освободител" между президентството и министерския съвет, но движението по бул. "Дондуков" е свободно. Тази сутрин е проведен диалог между протестиращите и представители на Столична община, който обаче е бил неуспешен според директора на отдел "Аварийна помощ и превенция" към столичната община Красимир Димитров. По думите му блокадата на Орлов мост е незаконна. Той призова протестиращите да допуснат преминаването на градския транспорт през по принцип натовареното софийско кръстовище.

В същото време напрежение възникна на блокадата на Орлов мост в сцена, за която не е ясно дали се е разиграла автентично или е провокация. Възмутена от нея жена даваше интервю,когато към нея се приближи Петър Кърджилов - бившият пиар на бившата кметица на район "Младост" в София Десислава Иванчева - и плисна чаша вода в лицето ѝ. Тя започна да го удря с бастуна си и двамата бяха разтървани, а Кърджилов - отведен настрана от полицията. Малко по-късно в изявление протестиращите от палатковия лагер на Орлов мост казаха: Няма да се поддадем на заплахите на МВР-началници, които продължават вече втори ден. От наша страна провокации и агресия не е имало никога. Те са категорични, че жената с бастуна, която бе залята с вода от бившия пиар на Десислава Иванчева Петър Кърджилов е била пратена нарочно, за да се стигне до конфликт. И декларираха, че ще си тръгнат веднага след като бъдат депозирани оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Междувременно  полицията ще втвърди тона спрямо протестиращите на двете блокади в столицата - на Орлов мост и при президентството, каза зам.-началникът на Охранителна полиция Тони Тодоров в СДВР.

Народните представители излизат във ваканция до 2 септември, когато ще се съберат на заседание в сградата на бившия партиен дом в столицата.  Преустроената зала "Св. София" ще посрещне депутатите наесен за редовно заседание точно в 9 часа, а сегашната сграда остава на разположение избранниците ни само за официални събития.

В същото време снощи президентът Румен Радев заяви, че е готов със служебното правителство. В контекста на поредния изтекъл запис държавният глава коментира, че призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

Обзор на всичко, което се случва у нас и по света ще направим с политолога Ивайло Динев и Стефани Лалева, една от протестиращите в Лондон наши сънародници.