Лекари в болница „Св. Анна“-София са били обект на брутална агресия тази нощ. Пациент, който е бил приет в същата болница за планова операция, започнал да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия, да удря, блъска, души и обижда лекари и сестри. Пациентът размахвал белезници и заплашвал с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането.

Това се случва в края на една седмица, която започна с посещението на премиера Бойко Борисов в белия дом и срещата му с американския президент Доналд Тръмп.

През това време в България президентът Румен Радев подписа указа, с който потвърждава избора на Иван Гешев за главен прокурор.

На този фон КТ Подкрепа излезе на протест и поиска 5 дни от болничните да се поемат от работодателя. И още един протест – на майките на деца с увреждания, които се обявиха против избирането на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента и поискаха освен неговата, оставките на всички подкрепили го депутати.

Взрив, пожар и двама пациенти загинаха в инцидент в Пирогов. Според последната информация причината е взрив на запалима смес.

И в тази напрегната и динамична седмица, от нас си отиде големият Стефан Данаилов. Поклонението пред Ламбо ще е на 2 декември, понеделник в 11:00 ч. в Народния театър.

Обзор на изминаващата седмица ще направим с доц. Александър Христов и  председателят на Центъра за защитата на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

И още – в bTV Репортерите в неделя Петър Нанев, който в рамките на три части през изминалата седмица разследва различни аспекти от работата на Българския футболен съюз, ще разкрие нови детайли около лагерите на малките български футболисти, които са се провеждали в хотели, свързани с висши ръководители на БФС. А повече за разследването ще ни разкаже тази вечер във Важното, казано на глас.