В края сме на една седмица, в която още от вчера опашките на границата с Гърция са километрични, но отново хиляди българи избират да заминат в южната ни съседка.

На този фон се оказа, че подпорната стена на Алепу не е точно подпорна стена. Бе представена визуализация на "Алепу вилидж", както ще се казва бъдещият комплекс, от която става ясно, че в действителност той ще е интегриран в свлачищното съоръжение. "Ще е надграждане на красотата на природата на това място", заяви в сутрешния блок на бТВ Радослав Котларов.

Преди дни хиляди излязоха на протест по улиците на София и поискаха опазване на природата. Нов протест се готви за следващия вторник. Поне за момента обаче диалогът им с властта не води наникъде.

Разбира се, не се мина и без политически престрелки. В главните роли за поредна седмица са премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев. Повод този път са смс-ите, разменяни с бизнесмена Пламен Бобоков. Борисов отрече да води война с държавния глава, защото бил зает със  заводи, пътища, суперкомпютри.  В същото време Радев каза: Прокуратурата осигурява безнаказаност за корупцията във властта.

Като казах прокуратура, бизнесменът с повдигнати обвинения Васил Божков  е успял да осъди на първа инстанция Държавната комисия по хазарта (ДКХ) заради отнетия лиценз на "Еврофутбол".  С решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на Еврофутбол е напълно незаконосъобразен акт и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж, пише в социалните мрежи Божков.

 А през това време ние обърнахме тенденцията и вече едва 4 страни от Европейския съюз имат повече регистрирани с коронавирус на 1 млн. души население. Това обаче не попречи да бъде разрешено 12 хил да бъдат публика на  финал за Купата на България.

За всичко, което се случи тази седмица ще говорим с музиканта Васил Гюров и с тенисистката Мануела Малеева.

И още - защо се стигна до нови цени на тока, парното и природния газ и може ли да очакваме ново поскъпване? Ще говорим с енергийния експерт Еленко Божков.