Във вторник във "Важното, казано на глас" очаквайте:

20-ти ден на протести срещу кабинета и главния прокурор Иван Гешев. През деня премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която също е от Враца, и кмета на града Калин Каменов, инспектират строителството на булевард, нова спортна зала и два нови завода в града. Относно протестите Борисов коментира: "Да дойдат да видят на място, как се прави завод и как се изграждат работни места. Искат да се сбият. Искат да правят провокации. Това е най-лесното бе, завод да направиш. Ето го следващият завод. Ей в тия ями, дупки сега за един месец ще стане пътят". Междувременно отношение по темата от Велики Преслав взе и главният прокурор Иван Гешев с думите:  Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми.

Оставки, протести, полезни ходове и докъде ще стигне общественото напрежение? Отговорите ще търсим със социолога Живко Георгиев.  

И още - ще ви разкажем за едно училище -  „Димитър Екимов” в с. Русаля, Велико Търново. Вече шеста година едно семейство успява да осигури не само напълно безплатно качествено образование, но и отлични условия за живот на пълен пансион на деца от много бедни семейства. За единственото по рода си учебно заведение у нас ще говорим с Анимари Димитрова.