В края сме на седмицата, в която у нас се замерваме с комикси и приказки, а от втория опит НАСА и компанията SpaceX на Илън Мъск успяха да изстрелят в космоса първата частна ракета. В България мерките, свързани с коронавируса една по една отпаднаха, щабът спря ежедневните си брифинги, а днес се оказа, че има разминаванията в данните за заболели, тествани и починали от коронавируса, съобщени от Щаба и от Единната информационна онлайн система. В същото време община Сърница се превръща в огнище на COVID-19, но въпреки това главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев смята, че засега не се налага градът и околните села да бъдат поставени под пълна карантина.

В същото време жена, която беше пребита от приятеля си, почина в Плевенско. Това е 9-ата жертва на домашно насилие от началото на извънредното положение досега. На 84 години в дома си в Ню Йорк почина художникът и скулптор Христо Явашев, популярен по целия свят с псевдонима Кристо. А у нас мненията се поляризираха - от идеята летище "София" да носи неговото име до спор защо Кристо не говореше български. А през това време общественици организираха Петицията за спешна финансова помощ на свободния културен сектор в България.

В същото време протестите и вандалските прояви в повече от 40 американски града продължават, въпреки мерките на властите и въведения полицейски час.  Отзвук на протестите има и в други части на света. Пред съд в Париж повече от 20 хиляди граждани се събраха на неразрешена демонстрация срещу полицейското насилие. Стигна се и до сблъсъци с полицията. Протести има още във Великобритания, Нова Зеландия, Белгия, Холандия, Гърция, Ирландия и Дания.

След минути за всичко, което се случва по света и у нас ще говорим с журналиста и писател Мария Касимова - Моасе и и водещата на радио- и тв предавания, музиковед, преподавател, един от най-добрите текстописци в България Даниела Кузманова.