16-та вечер на протести у нас и по света с искане за оставки на правителството и главния прокурор Иван Гешев. В края сме на една седмица, в която премиерът Бойко Борисов се раздели с четирима свои министри. За трима от тях - Владислав Горанов, Младен Маринова и  Емил Караниколов, се посочи още миналата седмица, че трябва да освободят постовете си с аргумента, че са близки с ДПС.

Междувременно очаквано вотът на недоверие, иницииран от БСП, се провали и петият опит на опозицията да свали властта не се оказа успешен. В политическия живот се намеси отново и президентът Румен Радев. С коментар: Рокадите в правителството са опит за печелене на време, от който губи България. 

Протестите започнаха да разнообразяват формата си - вече блокират вечер ключови кръстовища в столицата, в началото на седмицата рано сутрин се случваха и пред парламента, следващата седмица се готви народно недоволство.

 А в продължение на няколко часа днес беше отворен въпросът има ли риск премиерът Бойко Борисов да е с коронавирус, след като сутринта се разбра, че началникът на политическия му кабинет Деница Желева е дала положителна проба, а всички контактували с нея са под карантина.По-късно днес ВМА съобщи, че направените повторни тестове на премиера, на самата Желева и другите хора от екипа са отрицателни.

За ремонта на кабинета, протестите, Шиши и тортите Сахар ще говорим с режисьора Иглика Трифонова и културолога Ивайло Дичев.