На 15-ия ден от протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев се стигна до ремонт на кабинета. Министрите Владислав Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР), Емил Караниколов (икономика), Кирил Ананиев (здравеопазване) и Николина Ангелкова (туризъм) напускат постовете си в правителството. Един от тях - финансистът Кирил Ананиев - остава в кабинета, но поема управлението на ключовото Министерство на финансите на мястото на Горанов.


Междувременно преди дни управляващите решиха да променят схемата, по която държавата плаща на централи да са в готовност и да се задействат, ако има извънредно положение и има необходимост от електроенергия. Досега държавата даваше всяка година огромни суми за поддържане на „студен резерв“ от ТЕЦ „Варна“, собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Коментар по темата очаквайте от зам.-председателя на АБВ Любомира Ганчева.

България ще получи близо 29 милиарда евро в следващите години. Решението бе взето след срещата между държавните и правителствените ръководители на ЕС относно новия европейски бюджет, който обсъждаха в продължение на 5 дни. За парите, което ще получим, реформите, които се очаква да направим, и кога ще въведем еврото у нас ще говорим с Илияна Цанова, заместник-управляващият директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции  и два пъти вицепремиер на България.

И на финала очаквайте  д-р Росица Кръстева - диагностициране, лечение и рискови фактори при рака на белия дроб.