В деня на национално недоволство протестните действия в София започнаха още от бедните часове. Недоволни граждани спряха движението по ключови булеварди. Пред президентството се събират хора за големия протест довечера. За 19 часа днес е предвиден общонационален митинг-протест. Организаторите обявиха, че след него ще опънат палатки пред Министерския съвет, където планират да останат до подаването на оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Междувременно българи, живеещи в Белгия, изпратиха официално писмо до компетентните европейски институции с искания за реакция от тяхна страна по отношение на продължаващите протести срещу незачитане върховенството на закона в България и системната корупция по високите етажи на властта. Адресати са ЕП, ЕК, Съвета на ЕС, ОЛАФ и Европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Набирането на подписи е започнало на 24 юли, по време на поредния протест в Брюксел.  Емигрантите настояват за особено внимание и конкретни действия по отношение на контрола на разходването на средствата, които ще бъдат отделени за страната ни от дългогодишния бюджет и Фонда за възстановяване на ЕС.

Нов запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Борисов, бе публикуван тази сутрин. Звуковият файл звучи като телефонен разговор с Томислав Дончев. В разговора, чиято автентичност не е потвърдена, наподобяващият много на Борисов глас сипе нецензурни думи по адрес на президента Румен Радев.

А през това време министър-председателят инспектира  напредъкът по автомагистрала „Хемус“. Където коментира: Всичко това се прави за младите хора.

Протести, оставки, нови записи и да очакваме ли реакция от европейските институции - гост тази вечер е лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Общинският съвет в Бургас отмени вчера решението, с което в края на април тази година одобри промяна на Подробния устройствен план  на парк "Росенец". Тогава съветниците решиха общински път да стане частен. След това решение на общинарите трасето можеше да обслужва само т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. С гласуването си от вчера обаче Общинският съвет възстанови старото положение и пътят, който бе станал частен и обслужваше само летния сарай, отново бе преобразуван в общински. Ще ни гостува общинският съветник в Бургас Константин Бачийски, който заедно с  Димитър Найденов внесоха предложение за отмяна на тази част от решението, с което пътят стана частен.