През почивните дни кризата с коронавируса у нас се задълбочи. От днес започват мащабни проверки в болниците за това дали спазват новите изисквания за разкриване на места, на които да приемат пациенти с коронавирус, дори и и да нямат инфекциозни отделения. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов, след като заплаши, че ще предложи законодателна промяна, даваща възможност на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) да не работи с болници, които не искат да приемат болни от Covid-19.

Преди ден стана ясно, че 33-годишен мъж с коронавирус е починал, докато чака с часове пристигането на линейка в петък. Той е бил на домашно лечение, но след като състоянието му се влошава, близките му викат „Бърза помощ“ около 18:30 часа, но екип пристига чак около 22:30 часа, само за да констатира смъртта на пациента. Здравното министерство вече започна проверка по случая.

За проблемите и решенията в кризата ще говорим с председателя на Българска болнична асоциация адв. Свилена Димитрова.

И още -  Франция повиши до максимална степен тревогата за сигурността на всичките си територии след ислямистки атентат с нож с трима убити в базиликата Нотр Дам в Ница.   Тези атаки са извършени по-малко от две седмици след жестокото убийство на преподавателя Самюел Пати край гимназия в парижко предградие.  Ще се стигне ли до още атентати? И може ли да се очаква радикализация и у нас? Отговорите търсим с арабистът проф. Владимир Чуков