За една седмица в страната станаха шест въоръжени грабежа. Бяха ограбени два банкови клона в София, обменно бюро в Шумен, пункт за плащане на сметки във Враца, денонощен магазин в столицата и бензиностанция в Стара Загора. Според вътрешния министър Младен Маринов няма връзка между случаите. И все пак – какво се случва и реагира ли МВР адекватно? Ще говорим с Татяна Иванова от Индустриален клъстер "Сигурност".

Достъпът на около 40 000 граждани до електронните услуги на НАП може да бъде прекъснат. Причината - мерките за сигурност, които приходната агенция предприема. Поводът e изтеклите преди време лични данните на над 5 млн. българи. Още в началото на годината от НАП предупредиха, че клиентите на приходната агенция ще трябва да обновят програмите на личните си компютри. Какво следва? Думата има говорителят на НАП Росен Бъчваров.

И още - спорните промени в Наредба Н-18 за касовите апарати бяха отложени с шест месеца – до 1 август, но много собственици на малък бизнес се притесняват, че това е просто поредното отлагане, без да се работи в посока подобряването на регулациите вътре. Ще говорим с един от протестиращите търговци Дилян Кънев.

Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!