12-ият ден на протест започна с протест пред Народното събрание рано тази сутрин. Извънредното заседание на парламента днес е за дебатите по вота на недоверие към кабинета, внесен от Корнелия Нинова и други депутати от БСП. Той е мотивиран с "провала в политиката за противодействие на корупцията". Както е по правилник, гласуването му ще е не по-рано от 24 часа от приключване на разискванията. По време на дебатите стана ясно, че управляващите не виждат причина да дават властта.  Днес България влезе в трета седмица на протести, които искат оставката на кабинета и главния прокурор. Преди това в 11 поредни дни хиляди излязоха по улиците в България и извън страната. Какво следва? Отговорът на този въпрос ще търсим с един от от инициаторите на протестите - Арман Бабикян.

Случващото се у нас вече има отзвук и в международните медии. "България е обхваната от политическа криза, най-голямата от 2013 г., когато започнаха демонстрациите срещу корупцията, довели година по-късно до падането на тогавашното левоцентристко правителство", пише един от най-големите американски вестници "New York Times" в специален материал за ситуацията в страната ни.
Сега демонстрантите искат оставката на дошлото на власт след него дясно правителство, срещу което отправят сходни обвинения. За изходите от създавалата се ситуация ще говорим със социолога Боряна Димитрова от "Алфа рисърч".