Поредна вечер на протести с искане за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. На този фон управляващата коалиция обсъди въпроса за кадрови промени в правителството, обяви в ранния следобед днес правителствената пресслужба. Присъствали са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Не се съобщават имена на министри, които ще бъдат сменени. От съобщението става ясно, че съветът ще се събере отново утре, след като дебатираните днес промени бъдат обсъдени с партийните ръководства на всеки от коалиционните партньори.

И докато партиите в управляващата коалиция обсъждат как точно да изглежда ремонтът на кабинета, парламентът прие единодушно на първо четене промени в Закона за задълженията и договорите. Измененията предвиждат въвеждането на 10-годишна абсолютна погасителна давност за частните задължения на физическите лица. Коментар по темата очаквайте от  депутата от ВМРО  Стоян Божинов.

И още - над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято по Българското Черноморие. И през втората половина на юли голяма част от хотелите в морските курорти остават затворени, а тези, които посрещат летовници, са с до 30% заетост. Туроператори и хотелиери алармират за масово освобождаване на персонал в туризма заради несбъдналото се възстановяване на летния сезон след удара на Covid-пандемията. Могат ли резултатите да станат още по-лоши ще говорим с  председателя на Бургаската туристическа камара Иван Иванов