Днес отбелязваме 147 години от обесването на един от най-великите българи – Васил Левски. В цялата страна днес продължават възпоменателните церемонии. В късния следобед в София се проведе гражданско шествие от килията до паметника на Левски.

Къде е гробът на Левски и съвпада ли с паметника в център на София? Ще говорим с историка и автор на книгата "Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски" Николай Иванов. Той е изследвал документи от Националния военноисторически музей (НВИМ), с които доказва, че тялото на Васил Левски е погребано след обесването му до параклис на някогашното гробище на София. Днес мястото се пада на ул."Дамян Груев" №6, точно до входа на МБАЛ "Сердика" и е паркомясто. Малко по-късно очаквайте разговора с него във "Важното, казано на глас".

Пореден случай на агресия сред деца. Клип, на който се вижда как момче нанася побой над момиче в Кубрат, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Кадрите са заснети от свидетели на побоя, вероятно съученици на момчето, посред бял ден, в парк в града. Момчето удря и влачи момичето със специални потребности, което не успява изобщо да се защити.  Какво отключва агресията сред децата и зачестяват ли случаите? Ще говорим с детския психолог Радостина Стоянова и Желяз Андреев, чийто син е станал жертва на побой.