На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40.  Още до края на година е възможно България да разполага със 692 млн. евро от заделените от Европейската комисия средства за справяне с икономическите последици от Covid-19.

Междувременно австралиецът Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на студента Андрей Монов. Адвокатът му е изготвил молба до главния прокурор с дата 1 юни, която е публикувана на фейсбук страницата на Полфрийман.  В нея той твърди, че не е убил Монов умишлено и по хулигански подбуди, за което беше осъден на 20 г. затвор и освободен предсрочно. Освен това Полфрийман  съобщи, че ще съди вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Защо? Наш гост ще бъде адвокатът на австралиеца Калин Ангелов.

И още - пореден случай на решение на социалните служби да върнат дете в опасна семейна среща. Във "Важното, казано на глас" по темата ще говорим с изпълнителният директор на Националната асоциация за приемна грижа Александър Миланов.