Четири са потвърдените случаи на коронавирус в дома за възрастни хора в с. Гара Орешец. Видинско. Епидемиологичното проучване показва, че едно от лицата, настанени в дома, е било пациент в неврологичното отделение на видинската болница.   Какво се случва в лечебното заведени в града - очаквайте разказ от първо лице на медицинската сестра там Десислава Младенова.

Вчера няколкостотин души се събраха в следобедните часове пред един от пропускателните пунктове на столичния квартал "Филиповци", за да протестират против противоепидемичните мерки.  А днес започна масово тестване за COVID-19 на живущите роми в столичния кв. "Факултета". Подготвени са са 700 теста, с които ще се търсят нови семейни огнища. За настроенията в ромските махали и може ли да се очаква отново напрежение, след като властите смятат да оставят ограничителните мерки в сила? Очаквайте коментара на здравия медиатор Христо Николов.

И още - за свободата на словото и правилно ли е МВР да проследяват чрез мобилните им телефони граждани, обект на ограничителни заповеди по Закона за здравето? Ще говорим с доктора по конституционно право и експерт по медийно и дигитално право и права на човека Симона Велева.

Слушайте „Важното, казано на глас" с Лили Ангелова и Деа Манолова – всеки делничен ден от 18.00 до 19.00 ч.!