Протестът не спира. Цяла нощ недоволните от управлението, които настояват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, блокираха основни пътни артерии в столицата. След националния митинг вчера бяха затворени 10 кръстовища и възлови булеварди. Линиите на градския транспорт бяха променени. Протестиращите пропускаха линейките и освиркваха полицейските коли. На вчерашния протест в София според различни оценки е имало между 40 000 и 60 000 души. Има вероятност по време на протестите и блокадите на основни пътни артерии в столицата да се стигне до физически сблъсъци, предупредиха от столичната полиция тази сутрин.

За духа на протеста и могат ли да бъдат дирижирани протестиращите във "Важното, казао на глас" ще говорим с маестро Йордан Камджалов.

И още -  представители на иновативния бизнес, науката и неправителствения сектор изготвиха конкретни предложения за зелен рестарт на българската икономика и ги внесоха в Министерския съвет, Народното събрание и Президентството. Те настояват решенията да бъдат включени в изготвянето на Българския план за възстановяване и устойчивост, който да надгради и допълни целите на Европейския зелен пакт у нас. Какви са предложенията на  експертите ще говорим със Саша Безуханова.