Всички банки в понеделник ще работят с клиенти и с обичийното си работно време. От Първа инвестиционна банка излязоха с официално съобщение, че офисите й на територията на цялата страна ще работят с нормално работно време. От банката съобщиха, че разполагат с достатъчно пари в брой, за да посрещнат нуждите на клиентите си.

Вчера в София бяха задържани още двама души във връзка с опитите за подкопаване на доверието към банковите институции. Това съобщиха от ДАНС.

От офис на територията на столицата са иззети компютри като е установена връзка между лицата и задържаните по-рано в София четирима души.

От съобщението на разследващите става ясно, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26 и 27 юни на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения.

В същото време политическите партии и институциите декларираха своята решителност и готовност за гарантиране на банковата стабилност в страната. Това стана ясно по време на консултациите при президента. Парите на гражданите и фирмите, вложени в банковите институции в България, са сигурни и гарантирани. Валутният борд е непоклатим. Страната разполага с достатъчно резерви, за да се справи с всички опити за дестабилизация, заяви президентът.