Дни след трагедията в „Нотр дам“ – как местните хора преживяха случилото се и как гледат напред? Ралица Асенова – кореспондент в Париж на Джаз ФМ, част от bTV Radio Group.

Какво да очакваме от реваншите от четвъртфиналите на Лига Европа в каналите на bTV Media Group? Подробностите от Валери Генов.

Живеещите в квартала между булевардите „Дондуков“ и „Сливница“ се събират на обща трапеза в събота на ул. „Цар Симеон“. По една събота всеки месец улица в района ще бъде затворена за автомобили, за да даде пространство за изкуство и за общуване на живеещите там. Повече в „За града“ по bTV Radio днес ще ни разкаже Мартина Стефанова от инициативата „КвАРТал“.

Доброволци, местната администрация на столичния район „Средец“ и ученици от 7 ОУ „Св. Седмочисленици“ възстановяват кучешката площадка в Княжеската градина. В проекта „На ти с кучето“ още започва поредица от обучителни срещи за собствениците на домашни любимци. Габриела Пападопова от сдружение „На ти с природата“ ще ни запознае с подробностите.

По-зелен град – 7000 дръвчета ще бъдат раздадени безплатно на софиянци на фермерския пазар на пл. „Св. Александър Невски“ в неделя. Инициатор е „Гората.бг“, които вече засадиха 400 000 дървета в страната. Още – от Никола Рахнев.

„Хората, които обикновено не говорят пред хора“ ще разкажат за живота си в първото реализиране в Европа на тази инициатива за сближаване. Тя започва в Израел преди 6 години и ще научим повече от Ави Барух.

Балет „Арабеск“ разглежда любовната история на Ромео и Жулиета през призмата на свободния, разумен избор в среда, в която всеки със своята надменност може да ни навреди. За постановката на Боряна Сечанова ще ни разкаже Мая Михайлова.

Лили Друмева пее на 12 езика в 12-те песни от новия си албум Drumul и споделя музикалното пътешествие в студиото ни.

Петър Терзиев и Вилизар Гичев са майстори на укулелето – те са още ученици, но вече имат издаден албум, а техни учители участват в осъществяването на проекта. След поредица от концерти като дуо те поканиха музиканти – техни вдъхновители, за общо представяне пред публика.

Оперната прима Анна Томова-Синтова е част от визитната картичка на България пред света. В „Тази събота и неделя“ по bTV с нея ни срещна Елица Кънчева.