Два трамвая се удариха на кръстовището на булевардите „Христо Ботев” и „Сливница” тази сутрин.

В трамвая е имало възрастни хора, както и жена в напреднала бременност.

Инцидентът е станал около 9:45 часа тази сутрин на място с наклон.

Задната мотриса, български Т8М-900М по линия, не е могла да спре и се е врязала в предната - един от новите трамваи Pesa Swing, които обслужват линия 7.

 
 
Българският трамвай е с тежки поражения, докато другият е само с пукнато задно стъкло.

Ватманката на задния трамвай, водачка с голям опит, се оказа заклещена сред железата.

Катастрофата между два трамвая в София
(Photo: Ладислав Цветков)

"Нещата клонят към неспазване на дистанция и несъобразена скорост при спиране", коментира шефът на КАТ Тенчо Тенев. По думите му водачката не е пуснала пясък и машината се е плъзнала в спрелия на спирката трамвай.

Трамваи №1, 6 и 7 временно ще се движат по "Мария Луиза"Промяната се налага заради инцидента с две мотриси на бул. "Сливница" и "Христо Ботев"

По късно от ръководството на електротранспорта излязоха с категорична позиция, че ватманката е единствената виновна за случилото се, тъй като всяка сутрин тече инструктаж за хлъзгавия път. Тя ще бъде уволнена.

На място са изпратени полиция и медицински екипи. Случайни минувачи веднага са се притекли на помощ на пострадалите.

По "Христо Ботев" от Централна гара до "Сливница" се е образувало голямо задръстване.

Катастрофата между два трамвая в София


Общо 14 души са пострадали в катастрофата между два трамвая в СофияДеветима от тях са приети в "Пирогов". От тях петима са жени, а четирима - мъже на възраст между 29 и 67 години. 

Останалите пострадали са настанени в Военна болница и ИСУЛ. 36-годишната жена в напреднала бременност, за която се съобщаваше, че е пострадала по-рано, е откарана в Майчин дом.

Предполага се, че никой от пострадалите не е в критично състояние, тъй като няма приети в шокова зала. 

Все още няма по-конкретна информация за състоянието на хората, прегледите им текат в момента. Повечето от тях са с травми по главата. 

Жена на 36 години, която е била с рана на лицето и счупени носни кости, е изписана след медицински преглед и интервенция в "Пирогов".