Шест театрални сезона, 150 представления, десетки посетени градове, стотици пропътувани километри, хиляди усмихнати и разчувствани очи и…. милиони ръкопляскания!

Тези факти сочи кратката равносметка, която театрална къща Viva Arte прави на 22 юни 2017. На тази дата в открита сцена „Сълза и смях“ в София ще се изиграе представление номер 150 на последния режисьорски проект на Велко Кънев„Бившата жена на моя живот“. Освен с чаша вино за всеки наш гост, вечерта ще бъде специална за зрителите и актьорите с още изненади и много емоции.

Представлението е изключително специално за целия екип, стоящ зад реализирането му. Режисурата на Велко Кънев е неговия безценен последен подарък към Viva Arte, а  част от последните му думи след премиерата на постановката са: „Благодарско за професионализма! Обичам ви! С вас съм!

По случай 150-тото представление, актьорите и екипът споделят своите мисли и усещания,  че „Това си е представлението на Велко, той сякаш не е спрял да се грижи за него“.

Аз изключително много обичам Велко. Това е последното му представление като режисьор, а той дори не успя да го гледа… На премиерата седеше на едно столче зад кулисите и само слушаше. Винаги се сещам за Велко, когато играя „Бившата жена на моя живот“– все едно той е с нас, така го усещам!“, Асен Блатечки.

"Всеки път, когато играем "Бившата жена на моя живот", знаем, че Велко е там. Представлението беше направено с много любов и от наша, и от негова страна... Той знаеше, че това е неговата лебедова песен... Всеки път има тръпка, когато го играем", Невена Бозукова.

"За нас беше изключителна чест да си комуникираме с Велко. Той е изключителна личност - един от малкото Хора, с които съм се запознавал. Беше много хубаво изживяване", Стефан Иванов.

"Беше много мило и красиво случването на това представление", Милена Маркова.

 

Всички новини и предстоящи дейности, свързани с юбилейното представление могат да бъдат проследени тук:

Facebook събитие: https://web.facebook.com/events/1412253382174743

и на www.vivaartetheatre.com

Бившата жена на моя живот

от Жозиан Баласко

Режисьор: Велко Кънев

Участват: Асен Блатечки, Невена Бозукова,

Стефан Иванов, Милена Маркова

Сценография и костюми: Антония Попова

С един замах се пренасяме в красивия и толкова романтичен Париж. В плетеница от комични и драматични срещи и неразбории, героите в „Бившата жена на моя живот“  буквално непрекъснато висят на ръба на нервна криза. Никой никого не съди, защото просто не съществува личност без грехове. Нищо не е, каквото изглежда, никой не е точно такъв, за какъвто се представя...

В постановката героят на Асен Блатечки – Том – дава вид да е забравил няколко годишния си брак с художничката Франки (в ролята Невена Бозукова). Всичко в живота му е близо до съвършенството до вечерта, в която се звъни на вратата му, той отваря и... цялото му минало нахлува с една франзела в ръка и няколкостотин житейски и битови проблема на плещите си.

Отваряйки вратата, Том очаква Орели (героинята на Милена Маркова) – секси бензинджийка, олицетворение на всичко, с което Том вече е свикнал и на което се е уповавал, след разпада на брака си.

Героите се завъртат в хаос от депресия, страст и психоанализа – Жан-Франсоа (в ролята Стефан Иванов), приятел на Франки, е психотерапевт, който най-често може да бъде намерен в бара!