1980 са напусналите системата на МВР от началото на 2015 г. до 06 ноември. Това се посочва в писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова до депутат от опозицията.

Най-много са напусналите Дирекция “Управление на собствеността и социални дейности”, което най-вероятно се дължи на факта, че настоящото ръководство на МВР възнамерява да извади от системата именно тези дейности, предаде БГНЕС.

248 са напусналите пожарникари и спасители, става ясно още от отговора на вътрешния министър. Рапорти за напускане на МВР-болница са подали 45 служители. 30 души са напуснали Академията на МВР.

ГДБОП са напуснали 19 служители, с Националната полиция са се разделили 54 души, с “Гранична полиция” 66 и 44-ма са подали рапорти за напускане на Жандармерията. 11 служителя на Специализирания отряд за борба с тероризма също са пожелали да напуснат системата на МВР. 

От Областните дирекция на МВР, най-много – 126 души са напуснали СДВР, следвани от 103 служителя, които са подали рапорти за напускане на ОД на МВР-Бургас.