Всеки ден Центърът за градска мобилност мие по десет навеса на спирки на градския транспорт, дезинфекцира над 30, а около по 20 месечно се ремонтират, съобщи пред bTV Radio директорът на Центъра на градска мобилност Димитър Дилчев. Общинското дружество се грижи за 600 от общо над 2000 такива съоръжения.

„Щетите по спирконавесите са предимно счупени стъкла и пейки. Редовно почистваме надрасканите информационни табели. Ремонтират се също настилките и целите пространства около спирките.“ – коментира Дилчев. Той се надява до няколко месеца да има финансиране за нови спирконавеси, като приоритетни за поставянето им ще са новите квартали.

От тази година Центърът за градска мобилност дава възможност за предварително закупуване на абонаментни карти от студенти и ученици. „Целта е да избегнем опашките. Първокурсниците могат да получат карта само срещу уверение, че са записани в редовна форма на обучение. За учениците не са нужни допълнителни документи освен лична или лична ученическа карта. При зареждането на картата след 1 ноември те ще представят бележник или лична ученическа карта.“ – каза Дилчев.

Интервю на Светослав Николов: