40 деца на възраст от 6 до 16 години получиха от bTV Media Group стипендии за обучение и развиване на творческия си потенциал. На специална церемония в неделя в „Театро“ бяха обявени имената на талантливите деца, които преминаха успешно през специализиран творчески конкурс. За трета поредна година bTV Media Group и „Фондацията“ осъществяват заедно инициативата „Талантът обича всяко дете“.

Стипендиите се дават за обучение в специализирани курсове по „Творческо писане”, „Изобразително изкуство”, „Театър”, „STEM”, „Роботика” и „Инженерство и архитектура” в „Юнити Академия“. Финалистите бяха избрани сред повече от 100 деца след изключително оспорван конкурс от жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на bTV, сред които и любимата водеща на „COOL…T” Петя Дикова и младият писател Илиян Любомиров. При децата от направление изобразително изкуство и театър журито изпита сериозни затруднения - в малката възраст - деца над 7 години - се отличиха групи с почти еднакви умения и представяне. След дълги дискусии, членовете на панелите не успяха да отличат първи места в тези възрастови групи и увеличиха бройката на стипендиантите от 36 по първоначален план на 40.

Тазгодишните стипендианти на bTV в „Талантът обича всяко дете“ станаха и първите носители на отличието „b Талант“ със специалното послание: „bTV вижда твоя талант и вярва в него. Повярвай и ти!“ Отличията също бяха връчени на децата от любими лица на телевизията – водещата на „Преди обед“ Десислава Стоянова и репортерът Вяра Деянова споделиха с децата специалния момент и ги насърчиха да не се отказват от мечтите си.

„Страхотно е, когато още в началото на пътя си имаш подкрепа. Така можеш да стигнеш още по-далеч. Затова bTV за поредна година застава зад „Талантът обича всяко дете“. Защото ние вярваме, че не е важно колко си добър. Важно е колко добър искаш да станеш, каза Деси Стоянова.

„Фондацията” и „Юнити Академия“ с чудесното партньорство на телевизия bTV и тази година се стремят да осигурят възможно най-добри условия за обучение и развитие на заложбите и таланта на колкото е възможно повече деца. Радваме се, че нашата инициатива вече се превръща в традиция, а традициите са това, което пренася смисъла и духовното ни богатство в бъдещето.“ С тези думи Ваня Ирибаджакова от „Фондацията“ откри церемонията.

Партньорството в „Талантът обича всяко дете“ е продължение на усилията на bTV Media Group в посока насърчаване и подкрепа на таланти. С твърдата увереност, че всички деца заслужават възможност да разгърнат потенциала си, групата инвестира в развиване на новаторско мислене и умения, които могат и ще изградят поколение млади хора, способни да разрешат едни от най-големите предизвикателства, които стоят днес пред човечеството.