„Много малка инвестиция е необходима, за да бъдат превърнати младите хора в желаещи прогреса на своето общество ефективни личности. Тези, които хулят младото поколение са тези, които търсят компенсация за безполезността си.  Младите заслужават внимание, защото са невероятни - това каза в интервю за bTV Radio д-р Милен Врабевски - председател на Фондация Българска памет.

„Семинарите на Фондация Българска памет често са по теми като предприемачеството, толерантността, възможностите на младите ни хора в Европа - всичко това, от което могат да имат директни ползи и чрез собствените си усилия да започнат кариерното си развитие още от ученическата скамейка. Аз постоянно откривам таланти, защото Фондацията ми дава възможност да имам директен досег до човешки съдби, инвестирайки в младите спрямо техните интереси в Югозападна България, Родопите, Североизточната част от страната, българската диаспора извън границите ни - Македония, Сърбия, Украйна, Молдова. На държавата на много места не й достигат сили, можем да инвестираме усилия и средства за това нейните деца да се развиват добре“ - добави още д-р Врабевски.  

Милен Врабевски е сред най-големите дарители, меценати и филантропи в България. Той и неговата фондация "Българска памет" строят паметници, раздават стипендии за ученици. Той е член е на Глобална инициатива на Бил Клинтън и притежава една от най-големите медико-изследователски компании в Централна и Източна Европа.