62-ма души са вече заразените с коронавирус в България. Във ВМА от 95 направени проби четири са положителни. Хората се намират на домашно лечение.

145 проби са направени в Националната референтна лаборатория. Шест са положителните.

Това съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА има настанени 10 души, в „Пирогов“ - двама, в Александровска болница - двама, в Габрово - двама и в Плевен четирима души.

Премиерът Бойко Борисов и ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски са изследвани във ВМА за коронавирус. Резултатите от всичките изследвания са отрицателни. Изследвани са и всички членове на Националния оперативен щаб. Техните резултати също са отрицателни.

„Днес беше допуснато едно грубо нарушение на правилата и вероятно прокуратурата ще се самосезира за това. Човек с положителна проба за коронавирус от Лом е изпратен в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести“, каза Мутафчийски.

В света 173 00 са случаите, смъртните случаи са 6660. В Румъния има скок с 19 случая и там общо са 158. В Гърция са 331, в Австрия и Белгия има над 1000 случая.