В предаването „За града“ по bTV Radio Алена разказа повече за датата 20 януари, на която в длъжност ще встъпи новоизбраният американски президент Джо Байдън.

Чуйте повече в интервюто на Тереза Захариева:

Джоузеф Байдън

„За да възстановя душата на Америка“ на Джо Байдън се оказа по-желаното и разбираемо предизборно обещание от „За да направя Америка отново велика“ на Доналд Тръмп.

Роден на 20.11.1942 година

Денят му на раждане е носител на мощно интелектуално и духовно пробуждане.

Съдбовният му път изисква през целия си живот да работи в полза на хората и обществото, което очевидно е спазил. От него зависи да избегне вреда заради желанието му да е човеколюбец и да търси винаги диалог за мирно и компромисно решаване на проблемите – кауза понякога невъзможна.

Личната му година след неговия рожден ден през 2020 г. е година на кармична разплата, негова лична, с обществото и света, за да претвори ако не в положителна, поне в неутрална създадената от президента Тръмп в предходните четири години негативна карма. Мисията е трудна до невъзможна, но с верния подход, изискващ такт, търпение, умереност, компромисност заради деня му на раждане целта може да бъде постигната.

Денят 20 януари 2021, в който встъпва в длъжност е за него в лична година на кармична разплата, в месец на ново начало, но най-важното - в ден на общуване, предупреждаващ го да внимава с познанствата, за да избегне провокации и вреда по време на мандата си.

В живота му помага умението да се сработва със средата, в която попада, защото не му липсва дар слово и остроумие. Достатъчно енергичен е, за да успява в начинанията си.

Важна задача за Байдън ще е да загърби загубите и икономическите проблеми на държавата, да възстанови работните места и да уравновеси кармата на населението, като притъпи и заличи желанието за насилие и смърт заради мъст, да преценява и променя международните отношения с другите континенти, за да бъдат поне частично притъпени наслагите на разединение и противопоставяне, които президентът Тръмп сътвори по време на мандата си.