Али Абдала представи „FREEDOM“ – третият сингъл на бандата ALI в ефира на bTV Radio днес. Парчето носи ярко прогресив инди рок звучене. FREEDOM е песен за страст и противопоставяне чрез любов, ирония и чиста енергия.

Емоционалният текст на Али Абдала и неудържимият драйв на бандата имат потенциала да превърнат FREEDOM в химн на любовта – „ние срещу света“. След двете много различни и успешни за 2020 песни, ALI откриват годината с пореден нетипичен сингъл. I Come From the Future и Better Place се задържаха в радио класациите рекорден брой седмици, докато ALI, които се събират първоначално като любителска офис банда, не спират да работят по новите си песни.

Режисьор на видеото към FREEDOM е Влади Герасимов, оператор – Никола Атанасов, част от handplayed productions, които благодарят на ALI за свободата да им позволят да експериментират с темата и да развихрят въображението си. Резултатът е впечатляваща любовна история на фона на апокалипсис, а в главните роли са Ирен и Сашо, истинска двойка в живота.

FREEDOM е продуцирана и миксирана от Калоян Димитров, а професионалният финиш – постигнат и с помощта на Robin Schmidt, работил с имена като Placebo, Liam Gallagher, The Black Keys, Biffy Clyro и много други.

Чуйте повече в интервюто на Лили Ангелова: