Автомобилното събитие на годината – Международният автомобилен салон София 2019 идва от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център. Над 100 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ ще представят най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година. Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, plug-in и изцяло електрически.

„Светът се променя и ние се намираме в процес на технологичен прелом. Много различни двигателни концепции се борят за доверието на потребителите днес и място в бъдещето. Важна цел за изложителите и организатора е достоверно и мащабно разкриване на иновационния потенциал на световната автомобилна индустрия днес“, каза Александър Миланов – председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), организатор на изложението.

Международният автомобилен салон в София е между най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт, Токио.

Форумът тази година обещава да бъде най-мащабното и атрактивно изложение, организирано досега. Ето всичко, което трябва да знаете: 

Изложители

ABARTH, ALFA ROMEO, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, DR, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др. След няколко годишно отсъствие, на изложението в София отново ще видим ROLLS ROYCE – един от най-престижните автомобилни брандове в света. Има много нови участници, както и съвсем нови марки за българския пазар.

Атракции

Организаторите и самите изложители на щандовете си се ориентират към предлагане на специални изживявания за посетителите. Повече от 150 автомобила са подготвени за тест драйв в 4 независими зони. Феновете ще имат възможност да усетят част от атмосферата и адреналина на Формула 1 с управление на дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. Между 12 автомобила ще избира щастливецът, който ще спечели голямата награда на изложението тази година: 

Работно време за посетители:

12, 13, 19 и 20.10.2019 /уикенд /            10:00 – 20:00 ч.

14 – 18.10.2019 /делнични дни /             10:30 – 19:30 ч.

Билети:

Билетите за автомобилния салон София 2019 са вече в продажба в мрежата на Ивентим. Възрастните ще влизат срещу 10.00 лв. в делничните дни и 12.00 лв. през уикенда. Цената за ученици от 8 до 16 години е 6.00 лв. Предвидени са билети с намаление за вход след 17.00 часа – съответно 8.00 лв. за възрастен и 4.00 лв. за дете. Има семейни билети между 22.00 и 25.00 лв. и групови – между 8.00 и 10.00 лв.

Билетите ще бъдат налични и по време на търговското изложение, в касите на изложбения център.

Не чакайте на опашка, купете билет онлайн: https://sofiamotorshow.bg/tickets/

Транспорт:

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция „Интер Експо Център - Цариградско шосе”. Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред “Интер Експо Център” и магазин „МЕТРО”.

Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до Интер Експо Център: 1, 3, 5, 6, 114.

Платена публикация.