Двамата са заедно в музиката и живота. Алекс постоянно дава музикални идеи, Деси особено много харесва една от тях и от бележника с текстове вади този, който най-много й приляга. Така се появява песента „Аз и ти“, която дуото Алекс и Деси ни представят с допълващо атмосферата видео. „Песента отразява момента, в който двама души се срещат, харесват се и искат това между тях да не свършва. Всеки е имал моменти, когато му е безкрайно приятно с един човек и не желае да се разделят.“ – казва Деси в студиото на bTV Radio.

Във времето заедно те са спокойни и щастливи – думите на песента описват реалната им безоблачна любов, а кадрите във видеото редуват домашния уют с романтиката на настроението в нощен клуб. „В днешния забързан свят, в който връзките между хората са базирани не толкова на истински чувства, а на взаимна полза, като двойка в живота искахме да покажем тази по-лирична част от нас.“ – казва Алекс. „По-истинска.“ – добавя Деси и продължава: „Много голяма част от връзките са чрез телефона и социалните мрежи. Ние показваме истинското тук и сега – атмосферата у дома, когато сме заедно – нещо малко по-спокойно. Обикновено хората се стремим да сме свързани с много хора навсякъде, а чрез песента даваме възможност на слушателите и зрителите да се замислят и да се преоткрият.“


 

Спокойствието е черта на характера и на двамата, а музиката ги обединява – тя е една от най-големите им страсти в живота, гледат на нея като на свое призвание. Слушането на музика за тях е медитация, която ги спасява от забързаното ежедневие. А в хода на всеки обикновен ден те търсят красивите неща и малките детайли.

„Музиката е любов.“ – казва Деси, представяйки песента, създадена с любов в любовта между тях. И двамата се занимават от малки с музика, тя винаги е присъствала в живота им. Национална известност им дава форматът „Гласът на България“ по bTV. „Гласът на България“ ни помогна да достигнем до по-широка публика. Изживяванията на сцената с такъв голям екип от специалисти и страхотен бенд трудно се сравнява с друго.“ – описва стимула, който форматът дава, Деси. Алекс добавя, че тренингът на тази сцена не може да се сравнява с нищо друго. Тя определя като предизвикателство да се изправиш пред почти цяла България с такова прекрасно жури от професионалисти. „Изисква се смелост. Пожелавам на повече музиканти да усетят и да разберат силата на телевизията и на публиката!“ – завършва Алекс.

Интервю на Светослав Николов: