Вече може да направите виртуална разходка из най-интересните и красиви места в България. Това е възможно благодарение на фондация "Интерактивна България", която и създател на проекта „Сподели България”.

Проектът беше представен в предаването „Тази сутрин” от Иван Велков, председател на „Интерактивна България" и Георги Палпурин, експерт дигитален маркетинг и интерактивни визуализации.

„Направихме този проект, защото има много неща за показване. Това е и покана за хората да дойдат в България”, разказа Велков.

Палпурин уточни, че в момента във виртуалното пространство има кадри от 55 тура. С метеорологичните условия са успели да се съобразят само в София, но извън столицата не са имали възможност да подбират.

Администрацията на президентството е пуснала хора от проект да снимат и сградата отвътре и сега може да направите виртуална разходка на „Дондуков” 2.

Кадрите са за българи, за чужденци, за български емигранти, уточни Иван Велков. По думите му в проекта има и образователен елемент – учителите могат да използват кадрите, когато преподават.