Българско мобилно безплатно приложение за защита на децата онлайн Protect Your Kid  беше отличено в категорията „Социална иновация“ за 2017 г. в националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“.

Protect Your Kid предпазва децата от неподходящо съдържание в интернет като дава възможност за управление на приложенията, определяне на времеви правила, ограничаване на обажданията, информира къде се намира детето в момента. Апликацията  предоставя пълен  контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

Приложението е напълно безплатно, на български език и е достъпно през Google Play.

„До момента приложението се използва от над 80 000 потребители в цял свят, което изключително много ни радва. Създадохме Protect Your Kid, за да бъдем полезни и да повдигнем вниманието на родителите за безопасността на децата им в интернет. Вярваме, че с широка дискусия и чрез партньори ще повишим знанието за това как можем да предпазваме децата онлайн и основното те да се научат сами да го правят, знаейки за рисковете, но и разбира се възползвайки се от огромните възможности на Мрежата.“, каза Стефан Господинов,  Управител на  Bulbera.


Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" ежегодно награждава български предприятия с  успешно реализирани иновативни продукти, процеси, услуги и практики на българския и световния пазар.

Събитието се проведе под егидата на Президента на Република България г-н Румен Радев и беше със специалното участие на г-н Томислав Дончев, вицепремиер на Република България и г-н Огнян Златев, Началник на Представителството на Европейската комисия в България.