За трета поредна година BILLA България провежда националната кампания „Ние обичаме България“. Проектът е дългосрочен и цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, част от Стоте национални туристически обекта на България. Тази година търговската верига ще подкрепи Панорама „Плевенска епопея 1887 г.“. Ще бъдат осигурени средства, за да може за първи път, откакто обектът е построен, да се извърши реставрация и консервация на художественото платно и предметния план във впечатляващата зала „Панорама“.

Кулминацията на кампанията „Ние обичаме България“ 2018 ще бъде благотворителният концерт в подкрепа на Панорамата на 22 май от 20:00 ч. в зала „Арена Армеец“. Някои от най-обичаните български изпълнители ще зарадват публиката със своите изпълнения. Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, ансамбъл „Филип Кутев“ и други припознаха каузата и се съгласиха да се включат безвъзмездно в събитието. Билетите са на символичната цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени от всички магазини на BILLA в София и Плевен, както и от мрежата на Тикетпро.

Събраните средства от продажба на билети ще бъдат дарени за Панорамата. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за пазаруване от плат на цена от 3.99 лв., като 1 лев от всяка продадена бройка ще отива за каузата.

Кампанията „Ние обичаме България“ 2018 се осъществява със съдействието на Министерството на културата, Министерството на туризма, Община Плевен и Столична община. Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group и bTV Radio Group.