Резултатите на eMAG за Black Friday 2016 са най-добрите исторически резултати в брой продадени продукти и в стойност на продажби, генерирани за 1 ден.

Тазгодишното шопинг събитие донесе продажби на стойност повече от 27,7 млн.лв. и повече от 233 000 бройки продадени продукти, което е със 17% повече от гледна точка на продажби в стойност и с 30% повече – като количество спрямо 2015 г.

Този “Black Friday” предостави също така и няколко категории изненада на българския пазар. Това беше първата година, през която eMAG предложи на българите възможността да резервират мотоциклети, скутери, АТВ-та, сглобяеми къщи. По време на кампанията „Black Friday 2016“ бяха резервирани 13 коли (за сравнение с 9 през 2015 г.), 1 продукт от категории мотоциклети/АТВ-та/скутери и 1 сглобяема къща.

Тази година кампанията генерира мащабен интерес сред потребителите: eMAG.bg регистрира 1,649 млн. посещения и 34,7 млн. разгледани страници. Това издание на „Black Friday“ също постигна за пръв път за eMAG.bg по-висок мобилен трафик, отколкото десктоп – 54,44%.

Най-скъпият продаден продукт по време на кампанията „Black Friday 2016“ беше телевизор Smart Android 3D LED Sony Bravia 65” (164 см) на стойност 5999,99 лв.

„Black Friday за нас е най-важното шопинг събитие през годината. За тазгодишното издание, освен преговори с доставчици, инвестирахме и в ИТ инфраструктура, за да се справим с очаквания пик в трафика, работихме и с куриери, за да успеем да се справим с допълнителния поток от доставки. Парньорите на eMAG в Marketplace платформата допринесоха за разширяване на гамата от продукти на Black Friday цени. Друга посока, върху която се фокусирахме тази година, беше да предоставим на клиентите решения за гъвкаво финансиране“, заяви Стефана Здравкова, изпълнителен директор на eMAG.bg. 

Тази година най-продаваните продуктови категории в бройки за eMAG в България бяха:

- Продукти за дома и декорация – над 29 000

- Малки домашни електроуреди – над 28 000

- Продукти за лична грижа – над 13 000

- Продукти за красота – над 13 000

- Играчки – над 12 000

- Периферия – над 12 000

- Мобилни телефони – над 9 000

- Телевизори – над 8 000 

Marketplace, платформата създадена за eMAG партньори постигна забележителни резултати през тази година. 329-те активни търговци (повече от двойно в сравнение с 2015 г.) в платформата регистрираха продажби на стойност 4,6 млн.лв. и 57 700 продадени продукта. Стойността на продажбите се повиши с 45% в сравнение с минала година.  

За eMAG:

eMAG е един от най-големите онлайн ритейлъри в региона, част от групата Naspers. Компанията развива своята дейност през последните 15 години и към момента е установен международен e-commerce експерт, който оперира в 4 държави (България, Унгария, Полша и Румъния).

В България eMAG платформата предлага на своите клиенти широка продуктова гама от над 300 хиляди артикула в разнообразни категории като телефони, телевизори, таблети, малки и големи електроуреди. В асортимента на eMAG са включени също така и детски играчки, книги, продукти за градината, козметични продукти, модни и спортни артикули. еМАG се развива като шопинг дестинация с възможност за клиентите да пазаруват удобно и през мобилното приложение.

www.emag.bg