bTV Media Group и партньори организират благотворителен концерт #ПомогниОтВкъщи в подкрепа на Българска хранителна банка. Ще свирят и пеят цяло съзвездие от любими изпълнители. Сред участниците са треньорите от „Гласът на България“ Графа и Михаела Филева, Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Криско, Виктория, Ния, Прея, Преслава и други популярни имена от музикалната сцена. Водещи ще бъдат неговите продуценти от „Междинна станция“ Иван Христов и Андрей Арнаудов, а към тях ще се присъедини и обичаната водеща на „Бригада Нов дом“ по bTV Мария Силвестър. Концертът ще се излъчи на 8 април от 20 ч. по bTV, bTV Radio и радио N-JOY, на платформите btvplus.bg и URBO.

„Събираме се да помогнем на хора, които повече от всякога имат нужда от подкрепа. Това са всички социални групи, до които сега е много по-трудно да достига помощ, и то за насъщния – като възрастни хора, деца от домове. Разчитаме на всеки да подкрепим хората в неравностойно социално положение.“ – призова към съпричастност Андрей Арнаудов. В ефира на bTV Radio той посочи и благотворния ефект върху абсолютно всеки от публиката: „Другата цел е да се забавляваме малко, защото всички имаме нужда да се отпуснем и да бъдем щастливи, да оценим момента сега, когато имаме страшно много проблеми. Всички всекидневно се борим с грижи. Нека за малко да се усмихнем благодарение на най-големите артисти на България!“ Андрей Арнаудов посочи, че абсолютно всички участници се включват безвъзмездно.

Помощта чрез Българска хранителна банка ще достигне и до бездомни, хора, преодоляващи зависимости, жертви на трафик. Можем да участваме в каузата чрез есемес на стойност 1 лв. с текст DMS HRANA на кратък номер 17777, банков превод, кредитни и дебитни карти, както и чрез системите на ePay и PayPal, посочени в секция „Дари сега“ на страницата на Българска хранителна банка – bgfoodbank.org. Всеки дарен лев от първите 50 000 фондация „Америка за България“ ще удвоява.

„Българска хранителна банка работи с дарители на храна, за да им помогне да оползотворят и да превърнат в смислени социални програми храната, която е излишна при тях. Така тя достига до хората, които се нуждаят от нея, а сега броят им расте.“ – каза изпълнителният директор на организацията Цанка Миланова. По bTV Radio тя разказа, че сега повече организации се свързват с тях, растат и индивидуалните запитвания, като се очаква да има още повече нуждаещи се във времето, в което ще изпитваме последствията от икономическата криза. „Много неща могат да се поправят с участието на всеки един от нас. От всеки от нас зависи да се случи промяната към по-добро.“ – посочва Цанка Миланова. Тя съобщи, че в Българска хранителна банка всеки лев се превръща в храна на стойност поне четири лева. „Това означава повече храна за повече хора в нужда. Всеки може да участва с желание, умения, време и лична енергия, докато слушаме музика, без да е необходимо да виждаме тъжни лица и да си говорим с мрачна статистика. Всеки може да участва според възможностите си.“

В съответствие със строгите мерки за превенция на разпространението на COVID-19, които bTV Media Group прилага, само малка част от изпълнителите ще присъстват на живо в студиото, ангажирано за събитието, при спазване на всички хигиенни изисквания. Останалите певци ще повдигнат завесите към личния си свят за зрителите и ще подкрепят каузата с вълнуващи изпълнения от вкъщи. Събитието е по идея на „Сингъл степ“ и се реализира със съдействието на Joker Media.

Интервюта на Светослав Николов.