BILLA стартира дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“ в подкрепа на 100-те национални туристически обекта. Всяка година инициативата ще подкрепя различни обекти, които имат нужда от неотложна поддръжка и защита.

Тази година обектът, който ще бъде реставриран е Паметникът на свободата на връх Шипка.

„Ние обичаме България“ стартира от 5 май и ще се провежда всяка година за период от 100 дни. Кампанията е подкрепена от Министерство на културата, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта. 

Специално за кампанията във всички обекти на BILLA в България ексклузивно ще се продават брандирани тениски с едни от най-значимите и пленяващи български туристически обекти. Тениските ще се продават на цена от 9.99 лв., а от всяка закупена бройка ще бъде даряван по 1 лв. за поддръжката и съхранението на един от 100-те национални туристически обекта. Отделно BILLA ще дари допълнителна сума, за да подкрепи инициативата. 

„Ние вярваме, че развитието на бизнеса се движи правопропорционално с грижата и отговорността, които той има пред обществото. Ето защо след откриването на 100-ия BILLA магазин в България бихме искали да насочим усилията си към сферата на туризма. За нас е важно успоредно с бизнеса си да развиваме и инвестираме в проекти, които ще спомогнат за облагородяването на българските туристически обекти и привличането на повече туристи към тях. Сигурни сме, че заедно с помощта на звездните посланици на кампанията и всички българи ще помогнем на България да се превърне в още по-атрактивна туристическа дестинация“, сподели при старта на кампанията Бойко Сачански, управител на BILLA България. 

Най-обичаните български изпълнители също се включат в кампанията. „Сигнал“, D2, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Поли Генова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Невена Цонева, Преслава Пейчева, Веси Бонева и VS Dance, LaTiDa и Бон-Бон ще се качат на една сцена, за да дадат „гласа“ си за България и да помогнат за възстановяването на един от символите й - Паметника на свободата на връх Шипка. 

Грандиозният благотворителен концерт ще е под надслов „Звезди пеят за България“ и ще се проведе на 31 май от 19:00 ч. в Арена Армеец. Билетите могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim. Ценовите категории са от 5 и 10 лева, в зависимост от местоположението в залата. Всички средства, събрани от продажбата на билети, ще бъдат дарени за реставрацията на Паметника. 

Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.