Категоричният информационен лидер у нас bTV Новините, посреща лятото с ново, напълно безплатно мобилно приложение. То вече е достъпно за потребителите, които искат да се информират бързо и лесно за всичко актуално от България и света – навсякъде, по всяко време и на всички видове мобилни устройства.

Интуитивна навигация, изчистен дизайн и известия за извънредни новини са част от предимствата на новия продукт. Мобилното приложение улеснява достъпа в реално време до цялото съдържание на btvnovinite.bg и прави разглеждането на видео материали и галерии със снимки по-удобно и бързо.

Редица предимства превръщат приложението в най-добрия избор за активните потребители, които държат да получават надеждна информация за всичко, което се случва в момента. Само един клик предоставя достъп до платформата „Аз, Репортерът”, като стимулира потребителите да продължават да публикуват свое съдържание, снимки, видео и репортажи от всяка точка на света. Дори когато са офлайн или на място без интернет, те имат достъп до свалените в апликацията новини и любопитни материали. За удобство тя разполага с дневен и нощен режим на четене.

Приложението е напълно безплатно за мобилни устройства с операционни системи Аndroid и iOS. За Android то може да бъде свалено тук, а за iOS - тук.

 „Мобилното приложение на bTV Новините е естествено продължение на процеса на развитие на редакцията. Вече 16 години създаваме най-гледаните новини, актуални и спортни предавания в националния ефир. В последните месеци увеличихме сериозно преднината, въпреки всички опити на конкуренцията да ни копира. Едновременно с това новинарският ни сайт btvnovinite.bg също бележи огромен ръст в посещенията. Като лидери на българския медиен пазар е съвсем логично да разработим мобилно приложение, с което да предоставим на зрителите си още една възможност да получават бърза, обективна и разнообразна информация практически във всеки един момент и от всяка една точка.”, каза Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Новото мобилно приложение на bTV Новините е поредната стъпка в стратегията за затвърждаването на лидерската позиция на bTV по отношение на новините, актуалните предавания и спорта на българския медиен пазар.

В телевизионния ефир централният новинарски блок на bTV остава категоричният избор на аудиторията, като по данни на GARB през месец май разликата в гледаемостта на емисията в 19 ч. и централните новини на втората по резултати телевизия се е увеличила на 106%, или 2,1 пъти повече (TG All4+).

Според проведено в началото на годината проучване на агенцията за социологически проучвания GfK България* емисиите новини и публицистичните предавания на bTV са предпочитан източник на информация за България.

За 49% от гледащите телевизия в часовия пояс от 19 до 20 ч. bTV  Новините са първи източник на информация за събитията от страната и света, а сред зрителите, имащи доверие в медиите (които са над 80%), 45% посочват, че bTV е медията с най-висока степен на доверие (45%).

* Национално представително проучване за градско и селско население сред ТВ зрители на възраст 18-54 г., проведено от GFK сред 1200 респонденти в периода март-април 2016 г. по поръчка на bTV Media Group.