Екипът на bTV Новините бе отличен от Българската търговско-промишлена палата за „Медия на годината“ за обективно представяне на актуалните икономически теми. Водещата на новините и емблематичната потребителска рубрика „Чети етикета“ Биляна Гавазова прие отличието на 25-ите Годишни награди на палатата за постижения в икономиката.

                                    

„Това наистина е колективна награда и тя е за всички колеги, които отразяват икономически новини. Те са изключително важни, защото това са новините, които „бъркат в джоба” ни всеки ден. Това признание означава, че ние имаме добра чувствителност към тези новини и наистина успяваме да отговорим на очакванията на хората и да им дадем информацията, от която имат нужда,” каза Биляна Гавазова по време на церемонията.

Благодарение на екипа на bTV Новините близо милион души всеки ден научават важните новини от сферата на икономиката. За периода януари – ноември 2018, най-гледаните емисии на bTV Новините събират над 1 400 000 зрители пред екраните, като най-високият регистриран аудиторен дял за периода е 53.9%.