По повод деветото издание на кампанията „Да изчистим България заедно” bTV Media Group организира национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример”.

Той има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.
Конкурсът стартира днес – 9 август, а крайният срок за изпращане на плакати е 5 септември. Участие могат да вземат деца до 13-годишна възраст, които ще бъдат разделени в три групи – до 7-годишна възраст, от 8 до 10 г. и от 11 до 13 г. 

Няма ограничения относно техниките, материалите и инструментите, които ще бъдат използвани за направата на плакатите. Задължително е те да бъдат във формат А3.

Родителят /настойникът/попечителят на участника в конкурса трябва да изпрати неговата творба – сканирана или снимана цветно и в пълен размер, на имейл: [email protected].

Изпратените плакати, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти в различни области. Петнайсетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди, а имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта http://daizchistim.bg/ на 12 септември.

Подробна информация може да намерите на страницата на кампанията „Да изчистим България заедно”.