Нов глас обогати ефира на bTV Радио. Журналистката Лили Ангелова сяда зад микрофона на мястото на Тереза Захариева, която излиза в отпуск по майчинство.

Лили става част от популярното публицистично предаване „Важното, казано на глас“. Заедно с водещата Диана Хаджийска тя посреща на живо в студиото гости и експертни коментатори, които в рамките на един час между 18 ч. и 19 ч. анализират най-важното от новинарския поток от деня.

Всеки делник гласът на Лили Ангелова звучи и в предаването „За града“ от 13:30 до 17:00 ч., когато заедно със Светослав Николов и Диана Хаджийска представят актуални новини, свежа музика и любопитна информация за предстоящи културни и социални събития.

 

bTV Radio Group

 

 Повече за себе си Лили разкрива в интервю за bTV.bg:

- Какъв е професионалният ти път, който те отведе в екипа на bTV Радио?

- Започнах работа на 19 години. Спомням си, че първият ми репортаж беше за съдбата на убийци, изнасилвачи и рецидивисти в старозагорския затвор. Никога няма да го забравя! Когато се върнах в редакцията, бях ужасена от всичко, което тези хора споделиха пред мен за живота си и може би точно тогава разбрах колко интересна и шарена е професията ни. За 14 години преминах през редакциите на някои от най-големите вестници, телевизии и радиа.

Най-дълго време обаче съм работила в радио. И както се казва, старата любов ръжда не хваща. Един от най-интересните ми периоди в професионален план е работата ми за предаването „Нека говорят“ по bТV. Затова съм изключителна щастлива, че съм част от екипа на bTV Радио.

- Към кои ресори имаш най-голям интерес?

- Седем години бях здравен репортер и после водещ на здравно предаване. По тази причина и до ден днешен това е ресорът, който събужда най-голямо любопитство в мен. Срещите с лекарите, които всеки ден се борят за живота ни, винаги са били безценни. Но най-много са ме трогвали историите на силните хора, които въпреки тежката диагноза и безхаберието на някои чиновници продължават битката си за живот. Сега се сещам, че навремето ми предложиха да бъда политически репортер. Но самата мисъл, че ще дишам тежкия въздух в парламента, ме отказа да приема офертата.

Като продуцент на публицистични телевизионни предавания трябваше да работя по всеки един ресор. Винаги съм казвала, че ако една тема не предизвиква любопитство в теб, по-добре не се захващай с нея. В този смисъл, в момента не мога да  отговоря точно кой ресор предизвиква най-голям интерес в мен. Любопитно ми е всичко важно, за което трябва да се говори.

- Как се сработихте с ефирните ти колеги Светослав Николов, Диана Хаджийска и Тереза Захариева? Какво ви обединява и за какво спорите?

- С Диана Хаджийска и Тереза Захариева, която скоро ще излезе в майчинство, сме работили вече заедно, и то в продължение на години. И смело мога да ги нарека освен колеги и много добри приятели. Професията ни е тежка и ако нямаш истински приятели, които да ти подадат ръка в трудните моменти, си изгубен. И преди, и сега ни е обединявала целта да търсим истината и най-вече свободата да можем да го правим. Понякога трите до късно вечер си пишем в общ чат какви теми и гости да представим в предаването.

Една от последните ни теми се роди от Диана някъде към 00:30 ч. през нощта. Със Светослав Николов се запознах съвсем наскоро „на живо“, но винаги съм го слушала с огромно удоволствие и съм убедена, че ще се сработим много бързо. Питате ме за какво спорим – пак за същото, коя тема е по-интересна, кой събеседник е най-точният. На финала, надявам се, от този спор се ражда и едно добре подготвено предаване.

- Какви предимства дава взаимодействието с новинарския екип на bTV?

- Огромни. Както всяка медия, така и радиото не може да съществува без репортери. В този смисъл за нас е истинско предимство, че можем да разчитаме на колегите от нюзрума на bTV, когато това е необходимо. Ние сме едно цяло  - както публицистиката, така и новините.

- С какво най-много те привлича радиожурналистиката, коя е най-голямата ѝ сила според теб?

- Радиото е магия. Само който се е докоснал до нея, знае защо го казвам.  Едно от най-големите му предимства е музиката. Когато бях малка, си мечтаех да бъда диджей и сега ми е изключително приятно да работя на пулта и понякога тайничко да размествам песните, подредени в плейлистата.

Междувременно последните данни на ГАРБ за месец април доказват, че bTV Radio е най-предпочитаната радиостанция в софийския ефир. Радиото е лидер във възрастовата категория 15-69 в столицата по показателя най-продължителна слушаемост на дневна база.