Информационното радио на bTV Media Group – bTV Radio – разширява обхвата си с нова честота в град Русе на 89,9 MHz.

От днес жителите и гостите на дунавския град ще могат да следят новини на всеки час, актуални и спортни предавания от ефира на bTV, модерно музикално звучене, както и най-горещите теми от деня в авторските предавания на радиото „За града“ и „Важното, казано на глас“.

Това е осмата честота за bTV Radio, заедно с досегашните в София, Бургас, Велико Търново, Свищов, Кърджали, Горна Оряховица и Велинград.  

Според проучвания на ГАРБ от 2018 година bTV Radio заема водещи позиции като едно от най-предпочитаните информационни радиа в София. Данните сочат, че bTV Radio държи челни места по брой слушатели и слушани минути на ден в столицата.  

Наскоро към екипа на радиостанциите, част от bTV Radio Group – N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, се присъедини и Жени Марчева – журналистиката от bTV с голям телевизионен и радио опит. Водещата на „Тази събота и неделя“ зае позицията изпълнителен продуцент на новините и актуалното съдържание в ефира на радиостанциите.  

Можете да следите програмата и интервютата с гости в ефира на bTV Radio и онлайн на ТУК, както и във фейсбук страницата на радиото ТУК.