Коледа е! Християнският свят отбелязва един от най-големите си празници - честваме раждането на Божия син.

Християнският свят отбелязва днес един от най-големите църковни празници, на който се чества рождението на Божия син - Исус Христос.

Патриарх Неофит оглави Патриаршеска св. Златоустова Литургия за Рождество Христово в катедралата „Св. Александър Невски“.

С патриарха Неофит съслужиха Техни преосвещенства Мелнишки епископ Герасим - главен секретар на Светия Синод на Българската православна църква, Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит и други духовници.

Десетки миряни се стекоха в храма от сутринта, за да присъстват на Божествената света литургия, оглавена от българския патриарх.

Негово светейшество отправи и своето патриаршеско послание, с което пожела: „Светлината, изгряваща днес с Рождеството на нашия Господ Бог и Спасител Иисус Христос, да огрява всички верни чеда на Православната ни църква, в Родината ни и далеч от нея, и Неговият мир да бъде с всички нас!“.

Богослужението премина при спазване на всички противоепидемични мерки, а молитви бяха отправени и за справяне с пандемията от коронавирус.

Традиционно всички миряни си пожелаваха най-вече здраве в тези трудни за цялото човечество времена.