Днес ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност.

2111519048.jpg
 

Ще духа слаб в Източна България до умерен югозападен вятър. В западните райони на Дунавската равнина и на отделни места в Горнотракийската низина ще се образува ниска облачност или мъгла и там дневните температури ще остават малко по-ниски, в останалата част от страната максималните ще са между 10° и 15°.

2111519047.jpg
 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

2111519046.jpg
 

В сряда през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. Главно в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават малко по-ниски. Вятърът ще бъде от югозапад-запад, слаб до умерен. По-късно през деня от запад облачността ще се увеличи. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, а дневните температури слабо ще се понижат. В петък отново ще преобладава слънчево време, вятърът ще стане южен. През почивните дни облачността ще се увеличи, ще има и валежи от дъжд, на повече места и повече като количество в неделя. Вятърът ще се задържи от юг-югозапад, в източната половина от страната и ще се усили и температурите там ще са по-високи.