Единственото радио за класическа музика в България е първото в bTV Radio Group - групата, която ще се превърне в най-разнообразната палитра от радиа в странат.

На 19 декември Classic FM радио празнува 21 години в ефир. По повод празника единственото радио за класическа музика в България ще разкаже за развитието през годините с поредица от гости в “Сутрешното кафе“ с водеща Радостина Узунова.

Classic FM e първото радио от групата на bTV Radio Group, която днес обединява и N-JOY, Z-Rock, Melody, bTV Radio и Jazz FM и е радио групата с най-голямо жанрово разнообразие в страната. За интересната история, която стои зад тези 21 години в ефир, ще разкаже Васил Димитров – изпълнителен директор на радио групата. Той е дипломиран диригент, а днес успешно „дирижира“ шестте радиа. Най-трудно, разбира се, е било с първото – Classic FM, но то го научава да бъде радио човек.

Специални гости в празничната програма в събота ще бъдат Елена Розберг, водеща в Z-Rock и bTV Radio и Светослав Николов, програмен директор и водещ в Jazz FM и bTV Radio.

Елена Розберг 10 години е свирила на виолончело. Днес тя слуша, цени и уважава класическата музика. Тя ще разкаже откъде идва този й интерес, коя е любимата й музика и защо на Коледа ще слуша само класика.

Светослав Николов също ще сподели празника на радиото, което слуша откакто се помни. „Рапсодия в синьо“ на Джордж Гершуин е била първата пиеса, която силно го е развълнувала още в детството му.

Спас Шурулинков, програмен директор на N-JOY, Z-Rock и радио Melody,  ще разкаже защо предпочита филмовата музика и особено саундтрака на „Междузвездни войни“.

„На ти“ с класиката е и Буги Барабата от Z-Rock, който ще изненада слушателите със своите енциклопедични познания в областта на класическата музика.

21 години Classic FM радио е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.