„Искам да учим децата си още от малки на любов и уважение един към друг,  в стремеж да градим хармония, баланс, единство, за да можем да хващаме заедно вярната посока“-  това каза д-р Милен Врабевски в интервю на Елена Розберг по bTV Radio.

„Господ ни е дал две неща - родината и родителите. Във всичко останало имаш избор да го изградиш сам. Защо родолюбието трябва да е в основата на нашето образование -защото е добре да инвестираш в собствената си среда. Да успееш да разкриеш талантите и способностите си, за да разбереш какво можеш да направиш за това общество. Дори един човек да накараш да живее по-леко, това е вече успех.  Другото важно за образованието е да се разбере, че родителите имат свещено значение, защото Господ, давайки ни възможност да имаме деца, ни учи да живеем за другите хора. Което, всъщност, е мисията ни в живота.“

Д-р Врабевски, който е собственик на частно средно общообразователно училище и две детски градини, вярва, че училището трябва да дава възможност на детето да бъде добре информиран мечтател.  

„Задачата на училището е да научи детето да търси и гони идеалите си и да разбере, че живее с мисия на този свят. Не да вкара огромната информация в главата му, а да го научи да я търси и да я употребява в полза на останалите. Тогава вече ще имаме модерно образование, за което, обаче, няма написани учебници. Затова реших да инвестирам в тази област, защото виждам, че нещата не се случват в такава посока. Много ми се иска образованието у нас да бъде комбинация от родолюбие, предприемачество, езици, IT компетентност.“

Още по темата за образованието като национален приоритет, трябва ли идентичността на града да бъде по-отворена към историческата памет и за успехите на д-р Врабевски като автор на музика и продуцент, чуйте в записа.

В предаването чухме и песни от последния албум на д-р Врабевски “Touching The Divine”.  Хитовете на Intelligent Music вече звучат по рок радиостанците в Съединените щати. Очаква се албумът да бъде подкрепен от музикалната критика в предварителните кръгове за отсяване на номинациите за 59-тите награди "Грами".

--------------------------------------------------------------------------

Д-р Милен Врабевски е възпитаник на Английската гимназия и на Медицинския университет в родния си град Варна. Собственик е на най-голямата в региона частна научно-изследователска организация в клиничната медицина с повече от 300 служители в 17 европейски държави.

През 2007 г. учредява Фондация "Българска Памет", чрез която финансира инициативи за съхранение на културно-историческото наследство и утвърждаване на националната идентичност в перспективата на европейската интеграция. За благотворителната дейност в полза на обществото през 2012 г. е поканен за член на „Глобалната инициатива на Бил Клинтън“, а през 2013 г. е отличен с „Гражданската награда“ на Европейския парламент