Антонио Антонов е на 15 години и има поставена диагноза детска церебрална парализа от съвсем мъничък.

Случаят му е одобрен от Научноизследователския институт по детска онкология и хематология в Москва за присаждане на стволови клетки.

Сумата, която е необходима, обаче е непосилна за семейството му, което прави всичко възможно да помогне на детето си.

От Фонда за лечение на деца в чужбина са отхвърлили искането на родителите на Антонио за финансиране на процедурата в Москва. Мотив за отказа е, че този вид лечение се счита все още за експериментално. Краен срок засъбиране на парите няма, но колкото по-рано се направи процедурата, толкова по-добре.

Вече и във Facebook е създадена страница „Благотворителна кампания за Антонио“, където са публикувани данни за момчето, диагнозата му и предложението за лечение със стволови клетки. 

Благотворителната кампания за набиране средства, за лечението на 15-годишния ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен Антонио Николаев Антонов, продължава.

В нея вече се включи община Плевен, която организира концерт с участието на Любо Киров, Петя Буюклиева, Тоника Домини, Били Хлапето, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, възпитаници на НУИ „П. Пипков”, балет „Венда”, ученици на Анелия Дечева.

От тази и други инициативи в помощ на Тони са събрани 45 000 лв. Основната част от необходмите пари все още не е събрана. Благодариме за помощта на BMW-Българрия Клуб и Математеческа гимназия гр. Плевен.

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЕ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА Е ПОД ПАТРОНАЖА НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН, ОТДЕЛ КУЛТУРА - тел: 064 881 290 

Всички съпричастни към лечението на 15-годишния Антонио могат да преведат средства по сметка: 

Антонио Антонов

Уникредит Булбанк гр. Плевен

BIC UNCRBGSF

BG22 UNCR 7527 1045 7125 18. 

За контакт: Николай Антонов - баща на Антонио, тел.: 0888 044 971

обл. Плевен, община Долна Митрополия, с. Горна Митрополия, ул. Ал. Стамболийски №33

[email protected] 

Нека бъдем хора! Нека помогнем на едно дете и на неговото семейство!