Жълт код е в сила днес, за областите Кюстендил и Благоевград и за значителни количества дъжд- около и над 20 л/кв.м.

2111019437.jpg
 

Днес, с прекъсвания почти през целия ден ще има валежи от дъжд, по-интензивни в следобедните часове в Централна и Западна България. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

2111019436.jpg
 

Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг, по-значителни в масивите от Западна България. Ще духа до умерен, по върховете – до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, а на 2000 метра – около минус 1°.

2111019435.jpg
 

В четвъртък времето ще бъде предимно облачно, с валежи, повече по количество в Западна и Централна България. Вятърът ще бъде слаб, постепенно ще се ориентира от север. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски. И през следващите дни ще има значителна облачност. Температурите ще остават без съществена промяна. В петък валежите ще продължат, но ще са по-слаби и на по-малко места. В събота и неделя ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, но на отделни места отново ще превали. Температурите ще се понижават бавно. В началото на следващата седмица отново ще превалява на повече места, а захлаждането ще продължи.