Днес ще бъде облачно и на много места ще вали дъжд, който с нахлуването на студен въздух от север, още преди обяд в Северна България ще преминава в сняг. Температурите ще са от минус 3 до плюс 16 градуса.

В София температурите ще са между 1° и 6°, ще вали дъжд. Най-топло ще е в Сандански, където максималната температура ще достигне 16°. Там също се очакват валежи от дъжд. Най-студено ще е в Русе и Силистра, където максималните температури ще са отрицателни – минус  1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Около обяд ще започнат превалявания от дъжд, които по-късно през деня, с понижението на температурите, в северните райони ще се примесват със сняг.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

2111576668.jpg
 

В 13 области в Северна България е обявен жълт код за потенциално опасно време заради поледици – главно в сутрешните часове. Те са: Видин, Монтана, Враца, София-област, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.

Ако във вашия регион има усложнена обстановка следствие от валежите и топенето на снега, очакваме вашите сигнали в рубриката „Аз, репортерът”.