Ден на национален траур е днес в памет на жертвите на трагедията в Хитрино. Инцидентът в събота сутринта – 10 декември, взе 7 жертви, а 29 души бяха ранените. В памет на загиналите националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

В Хитрино остава в сила обявеното вчера бедствено положение. То ще бъде в сила до приключването на операцията по обезвреждане на цистерните. Тя продължава и днес.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че това може да продължи близо 10 дни. Очаква се от Румъния да пристигнат 2 специализирани крана, с които цистерните да бъдат преместени.

На извънредно заседание днес правителството в оставка ще разгледа мерки за справяне с последиците от инцидента. В болницата във Варна, където са настанени най-тежко пострадалите при инцидента, здравният министър в оставка Петър Москов ще даде брифинг за състоянието им.

Продължава дарителската акция на Българския червен кръст, подкрепена от bTV. Може да помогнете на пострадалите в Хитрино с есемес на кратък номер 14 66. И на сметка:

BAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

БАНКА „УНИКРЕДИТ БУЛБАНК”