Народното събрание продължава работа по гласуването на държавния бюджет за догодина, след като вчера бяха приети парите за държавното осигуряване и за здраве.

Бюджет 2017 предвижда и догодина държавата да харчи повече, отколкото събира.

Планира се дефицит от 1,4% и икономически растеж от 2,5 на сто.

Гарабет Минасян: Бюджетът е огледало на държавната политика

Минималната заплата трябва да стане 460 лв.

Най-сериозно се увеличават парите за отбрана и сигурност, както и за образование.

Менда Стоянова: Бюджетът за догодина беше бламиранМинимална пенсия от 300 лева ще развали целия модел на пенсионното осигуряване, каза шефът на бюджетната комисия

Зад проекта на правителството в оставка на първо четене застанаха народните представители от ГЕРБ, Реформаторския блок, Български демократичен център и „Атака“.

Депутатите приеха Бюджет 2017 на първо четене (ОБЗОР)Проектът предвижда и догодина държавата да харчи повече отколкото събира – планира се дефицит от 1,4% и икономически растеж от 2,5%

Предвидените пари за МВР обаче отново предизвикаха недоволството на служителите в системата. Днес те организират спешна пресконференция за несигурността в сектора, породена от бюджета за 2017 г.

Полицейският синдикат е в стачна готовност. Федерацията обясни, че във финансовите разчети за 2017 г. не са предвидени пари за миграционния натиск и евентуална опасност от тероризъм. От синдиката настояват за увеличение на заплатите поне със 7% и редовно изплащане на извънредния труд. Предупредиха и за напрежение в системата и риск от полицейски бунтове.